ארוחת ערב לחבר או לחברה ללא גלוטן

הפוקצ'ה החלומית ללא גלוטן של הילה צור-שינזי

כבר זמן רב שאני רוצה לדבר על הצליאק, על הדרך שהוא שינה את החיים שלנו, על ההבנה שנלחצתי לקצה ועכשיו אין מנוס, הכול תלוי בי.

בתחילת הדרך עוד שילמתי מאות שקלים בשבוע למאפיות רק כדי שיהיה במה לנגוס, לחם הוא מרכיב מרכזי בתזונה, וגם עוזר מאוד לארוחות מהירות ומשביעות.

אנחנו בכלל מקשרים לחם לתחושה של שובע, לחם צריך להיות בכל ארוחה. ככה זה. אתם מוזמנים להגיע למסעדה איטלקית ועוד לפני הבון ג'ורנו יגישו לכם פוקצ'ה עם שמן זית וחומץ בלסמי.

אגב, אם כבר פוקצ'ה, כמו שכתבתי אני רק אופה חובבת, ולא איזו בלוגרית עם המון עוקבים, אבל יש לי מתכון מעולה, שקוצר מחמאות, ולדעתי כל אחד יכול לנסות (אפשר גם עם קמח חיטה).

פוקצ'ה חלומית של הילה סקינזי-צור (שינזי- כי ככה קוראים את זה בישראל).

מתכון

20 גרם שמרים יבשים מושרים בליטר מים ושתי כפיות וחצי של דבש.

קילו קמח ללא גלוטן ללחם (אני משתמשת בשל "שר")

100 מיליליטר שמן זית כתית טהור ואיכותי לפחות 0.8 חמיצות

כפית וחצי מלח

אופן ההכנה

להשרות את השמרים במים ובדבש עד לעיבוי (עדיף בקערת הערבול)

לחבר את וו הלישה ולהוסיף את הקמח

ללוש עשר דקות.

להוסיף את השמן ואת המלח

ללוש שתי דקות נוספות.

לפרוס את הבצק על תבנית עם נייר אפייה משומן היטב בשמן זית (שלוש-ארבע כפות)

להוסיף עשבי תיבול – אורגנו, טימין, רוזמרין

להוסיף רצועות פלפל, בטטה, קישוא, שומר.

להכניס לתנור להתפחה של כחצי שעה ב-30 מעלות.

להעלות את החום ולאפות כשבתחתית התנור יש תבנית פיירקס עם מים קרירים מאוד.

כחצי שעת אפייה או עד שהבית מתמלא בניחוח שאי אפשר לעמוד בפניו.

בתיאבון!

יאמי!

התמונה מאתר פקסל, אבל היא יוצאת בדיוק אותה הדבר!

דילוג לתוכן